Видеодиагностика на канали в София – ТОП Цени

Видеодиагностика на канали и тръби в град София и околностите на столицата. Технологията за видео инспекция се използва за преглед, проверка и оценка на състоянието на тръбите. С помощта на видеодиагностиката могат да бъдат открити запушвания, структурни дефекти и компрометирани участъци от канализацията. Тя се извършва със специализирана апаратура, осигуряваща професионално обследване на тръбите за точното локализиране и изясняване на проблемите с канала. Видеодиагностиката е изключително важен инструмент, който може да се използва за различни цели, като откриване на повреди, отстраняване на запушвания, преглед и оценка на вътрешното състояние на тръбите, проверка на качеството на монтажа на каналните системи и предотвратяването на ВиК аварии.

Termocamera.bg разполага с богато разнообразие от техника за видеодиагностика и квалифициран екип за извършване на услугата по видео инспекция на канали и тръби. Така с помощта на нашето модерно оборудване и камери можем с голяма прецизност да открием проблемните участъци от тръбните трасета с диаметри от ф50 до ф1500.

Бус за видеодиагностика на канали и тръби

ТЕХНИКА ЗА ВИДЕОДИАГНОСТИКА НА КАНАЛИЗАЦИЯ И ТРЪБИ

Фирмата ни притежава различни видове камери и уреди за диагностика, като малка част от тях са:

  • Бутаща камера за видеодиагностика на канали Няколко броя бутащи камери с фибровлакно с прецизен брояч за измерване на разстоянието при диагностиката на тръби и канали. Камерите са с обхват 100 метра и са подходящи за тръби с диаметър от ф50 до ф300. Нашите камери предоставят възможност за записване на видеоинспекцията с видео и аудио, както и маркиране на проблемните зони по време на обследването.
  • Роботизирана камера с чупеща се глава в четири посоки на 360 градуса, която предоставя изключително детайлизиран образ на тръбите отвътре. Камерата разполага с високочестотен сензор за проследяване на трасето. Модерният софтуер на апарата осигурява редица удобства за точна и прецизна оценка на състоянието на изследвания обект.
  • Ултразвук за локализиране на разположението на тръбите. За определяне на точното местоположение на тръбите.
  • Аудио акустичен уред за откриване на скрити под земята ВиК течове
  • Професионална термокамера FLIR за неинвазивен подход при откриването на скрити течове и повреди във ВиК мрежата, както и картографиране на тръбите в сграда
  • Машина под налягане за отпушване и измиване на задръстени от наслагвания канали, почистване на септични ями,
  • 2 броя оптични ендоскопи за прецизна диагностика в трудно достъпни места и съоръжения

КАК ПРОТИЧА ВИДЕОДИАГНОСТИКАТА

Termocamera.bg използва едни от най-съвременните методи и камери на пазара за видеодиагностика, за да може подробно да определи точното състояние на вашия канализационен участък. Това е от изключително важно значение за дефиниране на решенията във връзка с възникналите проблеми с тръбните трасета.

Първата стъпка в процеса за изясняване на проблемите и състоянието на тръбите е да бъде открита подходяща точка за достъп до канализационната система. Често тази входна точка е ревизионният отвор за почистване и профилактика. Ако поради някаква причина такава точка за достъп листва нашият екип от техници ще ви информира за други възможности с които да бъде проведена видеодиагностиката. Важно е да се отбележи, че понякога за ефективното провеждане на инспекцията е необходимо канализационната тръба да бъде изплакната и промита предварително, за да се получи максимално чисто и ясно изображение на записа. Само по този начин ще могат да бъдат премахнати полепите и налепите по тръбата, за да се провери дали има спуквания, напуквания или дефекти по вътрешната й стена. Ако същевременно по време на дейността се окаже, че съществува запушване или се открие заседнал предмет в тръбата, може да се наложи да бъде използвана допълнителна техника и инструменти за отпушване и отстраняване на блокадите. В повечето подобни случаи се използва вода под налягане.

След това, нашите техници вкарват видеоинспекционната камера в канала, започвайки от входната точка и продължавайки през цялата дължина на тръбата до нейния край или до следващата входна точка. По време на инспекцията, те внимателно ще анализират и ще отбележат всеки компрометиран участък или запушване, които ще срещнат по пътя си в канализационната тръба.

Бутаща камера за видеодиагностика на канали и тръби
Как протича видео инспекцията на канализация

ЦЕНИ ЗА ВИДЕОДИАГНОСТИКА НА КАНАЛИЗАЦИЯ И ТРЪБИ

Нашата фирма извършва видеодиагностика на канали и тръби на достъпни цени в София и околните населени места. Ако се нуждаете от услугата за видео инспекция на тръби и канали, но сте извън посочените населени места по-долу, моля да се свържете с нас за изготвянето на персонална оферта относно цени и условия. Emаil: info@termocamera.bg  Телефон: 0889 458 457  Свържете с нас на посочените координати за връзка и ние ще се отзовем бързо и ще ви предоставим ниски цени.

Много често цените зависят от конкретното място и спецификите свързани с него, които определят възможностите за ефективното провеждане на услугата. Именно за това ние подхождаме с изключително внимание и персонално отношение към всеки наш клиент, като се съобразяваме с фактическата обстановка на мястото и конкретните нужди и търсените резултати.

Видеодиагностиката е отговорна и комплексна задача, именно затова се доверявайте на фирми притежаващи необходимата компетентност и опит. Много пъти подхода „направи си сам“ не дава търсеният резултат, а и в не малко от случаите води до излишни разходи. Доверявайки се на професионалисти ще спестите време и пари. Гарантирайте си спокойствие и сигурност като изберете нас. Ще се радваме да ви помогнем.

Често пъти нашите клиент се свързват с нас след като са търсили отговор на въпроса – „Препоръчайте фирма за видеодиагностика на канали“ от близки и познати и са получавали отговора „Termocamera.bg е добра фирма за видеодиагностика“. Благодарим на огромния брой доволни клиенти от нашите услуги, които ни карат да бъдем все по-отговорни и отзивчиви към нуждите и проблемите им свързани с ВиК аварии.

КАКВИ ПРОБЛЕМИ С КАНАЛИЗАЦИЯТА МОЖЕ ДА УСТАНОВИ ВИДЕОДИАГНОСТИКАТА

Видеодиагностиката на канализацията може да открие различни проблеми и състояния, които могат да се появят в канализационните системи. Това технологично решение предоставя подробна визуална информация от вътрешната част на тръбопроводите, позволявайки на операторите и техниците да открият следните проблеми:

Пукнати или износени тръби: Видеодиагностиката може да разкрие пукнати или износени тръби, които могат да доведат до изтичане на отходните води или водни загуби. Този вид дефекти обикновено се появяват след продължителна употреба на тръбните съоръжения доближавайки се до изтичане на експлоатационният им срок.

Запушени тръби: Видеокамерите могат да покажат заседнали предмети, корени на дървета или други материали по стените на тръбопроводите, причинявайки запушвания и намалявайки пропускателната способност на тръбите.

Корозия и ръждясване: Видеодиагностиката може да покаже състоянието на вътрешните повърхности на тръбопроводите, позволявайки да бъдат надеждно открити корозия, ръждясване и други видове деградация на материала.

Прекъснати или разпаднали се свързвания: Технологията може да открие прекъснати или разпаднали се връзки на снадките между различните части на тръбопровода, което може да доведе до изтичане или влошаване на функционалността на цялата канализационна система.

Натрупване на отломки и нарушения: Видеокамерите могат да засекат нарушения и натрупвания  на отломки, като например строителни материали, камъни или други обструкции, които пречат на нормалното оттичане на водата в канализацията.

Промени в структурата, огъвания или пропадане: Видеодиагностиката разкрива промени в структурата на канализацията, като например огъвания и пропадане или т.нар. „корем“ на канала, които могат да затруднят оттичането на отпадъчните води.

Идентифицирането на тези проблеми посредством видеодиагностика позволява на операторите и техниците да вземат подходящи мерки за поддръжка, ремонт или замяна на канализационната система, което е от съществено значение за запазването на функционалността и предотвратяването на сериозни проблеми в бъдеще.

Запушен корозирал канал
Корозирали тръби - авариен ремонт

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ВИДЕОДИАГНОСТИКАТА

Видеодиагностиката на канализацията предоставя редица ползи и предимства както за собствениците на имота, така и за техниците отговорни за експлоатацията, поддръжката и ремонта й. Някои от основните ползи включват:

Подробно и точно изследване: Видеодиагностиката предоставя изключително детайлно и точно изследване на състоянието на канализационната система. Тя позволява видимост във вътрешната част на тръбопроводите и каналите, което трудно би било възможно по друг начин.

Ранно откриване на проблемите: Този метод предоставя възможност за ранно откриване на проблеми като пукнати тръби, запушвания, корозия и други дефекти, преди те да станат сериозни и да доведат до скъпи ремонти.

Оценка на извършен ремонт: Нуждата от оценка на извършената работа по канализацията изисква видеодиагностика, която да определи качеството на монтажните дейности.

Спестява време и пари: Поддръжката на канализационната система може да бъде скъп и времеемък процес. Видеодиагностиката помага да се намалят разходите за ремонти и да се предотвратят бъдещи аварии, което спестява както време, така и пари. Ранното диагностициране на проблемите може да предотврати скъпи и ненужни ремонти.

В заключение, видеодиагностиката на канализацията предоставя множество ползи, които подобряват поддръжката и функционирането на канализационните системи и спомага за предотвратяване на сериозни проблеми и разходи.

РАЙОНИТЕ В СОФИЯ, КОИТО ОБСЛУЖВАМЕ

Ние от Termocamera.bg извършваме професионално видеодиагностика и отпушване на канали за частни и корпоративни клиенти в следните квартали на град София: Банишора, Белите брези, Бенковски, Бизнес парк София, Божурище, Бокар, Борово, Ботунец, Бояна, Бункера, Бъкстон, Витоша, Военна Рампа, Враждебна, Гео Милев, Горна баня, Горубляне, Гоце Делчев, Дианабад, Драгалевци, Дружба, Дървеница, Западен парк, Захарна фабрика, Зона Б-18, Зона Б-19, Зона Б-5, Иван Вазов, Изгрев, Изток, Илинден, Илиянци, Киноцентър, Княжево, Красна поляна, Красно село, Кръстова вада, Лагера, Лев Толстой, Левски, Лозенец, Люлин, Малинова долина, Манастирски ливади, Младост, Мотописта, Мусагеница, Надежда, Обеля, Овча купел, Павлово, Подуяне, Редута, Света Троица, Свобода, Сердика, Симеоново, Славия, Слатина, Стрелбище, Студентски град, Сухата река, Толстой, Триъгълника, Хаджи Димитър, Хиподрума, Хладилника, Централна Гара, Център, Южен парк, Яворов. Предоставяме нашите услуги и в крайградските/околните райони / околните насели места, като Казичане, Лозен, Кремиковци, Бусманци, Нови Искър, Божурище, Горна Баня, Бистрица, Банкя, Костинброд, Мрамор, Нови хан, Владая, Герман, Кокаляне, Панчарево, Чепинци, Кривина, Железница.

Ако се намирате в посочените по-горе райони може да се свържете с нас, за да ви предоставим бързо и ефективно обслужване, без излишно чакане. С цел да Ви предоставим най-доброто обслужване, Ви молим да направите предварителна заявка за посещение като ни изпратите имейл или  се обадите на нашия телефонен номер.